Welk wijnrek moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende inrichtingsopties wat betreft het bewaren van wijn op een wijnrek. En het maakt veel verschil of u slechts een paar of juist veel flessen wilt opslaan.

Hier zijn een paar afwegingen die u moet maken, voordat u beslist welk wijnrek u wilt kopen

Design

U kunt overwegen of uw wijnrek uitsluitend wilt gebruiken als een praktisch meubel om uw wijn te bewaren, waarop de flessen horizontaal liggen.
Misschien is de esthetische uitstraling voor u minder belangrijk, omdat het wijnrek in een ruimte komt te staan waar u niet zo vaak komt.

Of komt het wijnrek op een centrale plek in huis, waar u graag wilt dat het er mooi uitziet?
Er zijn veel verschillende meningen over een designuitstraling en wat mooi is.
Kijk goed rond en laat uw oog zelf bepalen wat u een mooi meubel vindt, dat tegelijkertijd dienst doet zoals u dat graag wilt

Beperkte hoeveelheid of veel flessen

Als u geen grote hoeveelheden flessen hoeft te bewaren, kunt u wellicht een geschikt wijnrek vinden in onze VINIKEA lijn. Moet het wijnrek er een beetje exclusiever uitzien, bekijk dan onze wijnrekken in de RENATO lijn.

Wellicht heeft u een grote verzameling wijnflessen. En misschien beschikt u bovendien over een ruimte of een kelder, waar u veel wijnrekken kunt plaatsen. In dat geval kunt u een mooie oplossing vinden tussen onze WINEREX wijnrekken en onze RENATO wijnrekken.

Wilt u liever een eenvoudige, stijlvolle en zeer gunstig geprijsde oplossing, dan zijn de wijnrekmodules van Caverack perfect.
Die zijn zo geconstrueerd dat ze erg stabiel zijn. Dat komt door hun vierkante kast, die uitgerust kan worden met veel verschillende inzetopties.
Op die manier kunt u uw wijnkelder volledig naar eigen wens inrichten
Mensolas is onze lijn met insteekrekken, die meegroeien met uw verzameling. U kunt ze krijgen in 6 verschillende formaten, met een capaciteit van 9 tot 72 flessen. En u kunt ook beslag kopen om de rekken aan elkaar te koppelen, zodat uw een hele wand van deze klassieke, tijdloze rekken kunt bouwen.

Niet alle flessoorten liggen goed op onze wijnrekken

Wijnproducenten over de hele wereld gebruiken veel verschillende soorten flessen voor wijn. De meeste van onze wijnrekken zijn ontworpen voor de Bordeaux-fles; één van de meest gebruikte soorten ter wereld. Veel van onze wijnrekken kunnen echter ook gebruikt worden voor andere soorten flessen, zoals Bourgogne, Rhône, Alsace, Champagne enzovoorts. Verreweg het grootste deel van de gangbare soorten flessen van 75 cl. past in onze wijnrekken. 

Onder de meer curieuze uitzonderingen zijn de zeer karakteristieke, platte, Duitse bocksbeutel en de meer romantisch-charmante mandflessen, die vooral worden gebruikt in Chianti, Toscane.

Als u twijfelt over welk wijnrek u moet kiezen en of dat past bij de flessen die u heeft, dan staan wij altijd klaar om uw e-mail te beantwoorden. U kunt ons ook bellen om een en ander te bespreken. Bekijk hier de contactinformatie.

Inspiratie voor het inrichten

Ontbreekt het u aan inspiratie en wilt u graag zien hoe anderen onze wijnrekken hebben gebruikt in hun interieur, neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina’s.
 

Creëer uw eigen interieur

Met ons online programma voor inrichting kunt u op uw computer eenvoudig uw eigen interieur met onze wijnrekken en wijnkasten creëren. Dat is erg handig en de afmetingen van de afzonderlijke meubels verschijnen in beeld, terwijl u ze in het interieur gebruikt. Het programma opent in een nieuw venster en vereist dat flash op uw computer is geïnstalleerd.
Lees hier meer over hoe u de optimale ruimte vindt voor de opslag van wijn.

Selecteer het type lettertype en de tekst voor de gravure (max. 3 regels en 150 tekens)
Vergelijken
MAX 3 eenheden
Aantal flessenAantal flessen
Type flesType fles
KoelzonesKoelzones
Energie /kwhEnergie /kwh
VestigingsplaatsVestigingsplaats
Geluidsniveau (dB)Geluidsniveau (dB)
Aantal plankenAantal planken
HoogteHoogte
BreedteBreedte
DiepteDiepte
DraaideurenDraaideuren