Ingebouwde en geļntegreerde wijnkoelkasten – wat is het verschil?

Gemaakt op

Ingebouwde en geļntegreerde wijnkoelkasten – wat is het verschil?

Overweegt u een wijnkoelkast te kopen, maar twijfelt u of deze geïntegreerd of ingebouwd moet worden? Lees dan even verder.

 

Vrijstaande

Over het algemeen zijn wijnkoelkasten onderverdeeld in drie verschillende types: vrijstaand, ingebouwd en geïntegreerd. De vrijstaande wijnkoelkast is eenvoudig genoeg en kan vrijwel overal worden geplaatst, zolang er aan alle kanten vijf cm vrije lucht is.

Maar er kan verwarring ontstaan met de andere twee types, omdat ze in de ogen van velen als dezelfde oplossing worden gezien, namelijk als onderdeel van een keukeneiland, een keukenkast, enz. Het is ook zo dat het eindresultaat enkele overeenkomsten heeft, maar er zijn nog steeds enkele belangrijke verschillen.

 

Het verschil zit hem in de afmetingen

Ingebouwde

Het grootste verschil tussen ingebouwde wijnkoelkasten en geïntegreerde wijnkoelkasten is dat de ingebouwde wijnkoelkasten eenvoudigere afmetingen hebben. Een ingebouwde wijnkoelkast heeft bijna altijd een standaardbreedte van 59,5 cm. Dit komt omdat het bedoeld is om een keukenblok te vervangen.. 

De meeste standaardkeukens zijn voorzien van hoge en lage kasten met een breedte van 60 cm. Dit betekent dat als een van deze kasten wordt verwijderd, de ingebouwde wijnkoeler als directe vervanging kan worden geplaatst.

Een van de meest voorkomende voorbeelden is als u zich een ruimte onder een keukentafel voorstelt, waar een wasmachine of vaatwasser kan worden geplaatst. Hier wordt de ingebouwde wijnkoeler gewoon onder het tafelblad geschoven, terwijl de voorkant zichtbaar is en gelijk ligt met de rest van de keuken.

De diepte van een ingebouwde wijnkoelkast is meestal max. 60 cm, wat overeenkomt met de meeste moderne keukenunits, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

 

Geïntegreerde

Met een geïntegreerde wijnkoeler wordt de wijnkoeler in een bestaand keukenblok geplaatst. Dit betekent dat het keukenblok al op zijn plaats zit, dat wil zeggen hoog of laag, en dat de wijnkoeler vervolgens op een plank in het keukenblok wordt geplaatst.

Een geïntegreerde wijnkoelkast onderscheidt zich verder door het feit dat de kast zelf kleiner is dan het keukenblok, omdat deze binnenin moet worden geplaatst. De wijnkoelkast is bijvoorbeeld gewoonlijk 55,5 cm breed (en altijd minder dan 60 cm), terwijl de deur iets breder is en dus het frame van de keukenunit bedekt. Dit geeft een completer resultaat en past in de meeste moderne keukens.

 

 

Luchtcirculatie is essentieel

Of u nu overweegt om een wijnkoeler in te bouwen of in uw keuken te integreren, er moet altijd aan één parameter worden voldaan: luchtcirculatie. Een correct geïnstalleerde ventilatieoplossing is essentieel voor een optimale werking en een zo lang mogelijke levensduur van de wijnkoeler.

De eenvoudigste oplossing van beide is de ingebouwde versie. Hier is alleen een vrije luchtcirculatie aan de onderkant van de voorkant van de wijnkoeler vereist. Hier zorgt het rooster van de wijnkoeler ervoor dat er frisse lucht binnenkomt en de hete lucht naar buiten wordt geduwd.

Sommige wijnkoelkasten hebben een ingestoken sokkel, wat betekent dat je je eigen sokkel vooraan kunt plaatsen voor een completer resultaat. De enige vereiste is dat er een rooster in de bodem zit.

Als het gaat om de geïntegreerde wijnkoelkasten, is er iets meer nodig. Hier moet er vrije lucht zijn achter de wijnkoeler, boven en onder. Dit komt doordat de wijnkoeler respectievelijk verse lucht in en warme lucht uit trekt achter de wijnkoeler.

Omdat warme lucht opstijgt, moet deze bovenaan door een opening in de keukenunit kunnen ontsnappen. Dienovereenkomstig moet de wijnkoeler de verse lucht van onderaf kunnen aanzuigen via een opening achter de plank waarop hij is geplaatst en via een rooster in de bodem van het apparaat, op dezelfde manier als bij een ingebouwde wijnkoeler.

De vrije luchtruimte achter de wijnkoeler zorgt voor een constante en ongehinderde circulatie van zowel warme als koude lucht. Als u vragen hebt over de installatie van een geïntegreerde wijnkoeler, raden wij u aan contact op te nemen met een van onze verkoopmedewerkers voor verdere begeleiding.

Onbeperkte mogelijkheden

Als het bovenstaande kan worden nageleefd, zijn alleen de verbeelding (en eventueel het budget en de beschikbare ruimte) de grenzen. Wat budget en grootte van de wijnkoelkast betreft, hebben we natuurlijk voor iedereen wat wils.

Dus of u nu op zoek bent naar een geïntegreerde oplossing met slechts één temperatuur voor 24 flessen van uw dagelijkse wijn of een ingebouwde wijnkoeler met dubbele zones voor 150 flessen voor zowel consumptie als langdurige opslag, wij hebben iets voor u.


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie

Selecteer het type lettertype en de tekst voor de gravure (max. 3 regels en 150 tekens)
Vergelijken
MAX 3 eenheden
Aantal flessenAantal flessen
Type flesType fles
KoelzonesKoelzones
Energie /kwhEnergie /kwh
VestigingsplaatsVestigingsplaats
Geluidsniveau (dB)Geluidsniveau (dB)
Aantal plankenAantal planken
HoogteHoogte
BreedteBreedte
DiepteDiepte
DraaideurenDraaideuren