Een reis door passie en innovatie bij Wineandbarrels

Gemaakt op

Een reis door passie en innovatie bij Wineandbarrels

In het hart van de geschiedenis van Wineandbarrels ligt een diepe passie voor wijn en een onwankelbare toewijding om onze klanten de ultieme wijnervaring te bieden. Het begon allemaal in 2008 toen onze oprichter Jakob Dau besloot zijn passie voor wijn en wijnopslag te volgen. Jakobs fascinatie voor de wijnwereld en zijn wens om een innovatieve handelaar te zijn, leidden tot de oprichting van Wineandbarrels. 

 

Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen als klant in de wijnwereld heeft Jakob hard gewerkt om producten te vinden en te ontwikkelen die niet alleen aan de verwachtingen van de consument voldeden, maar die ook overtroffen werden.

 

"We begonnen met het importeren van wijn en wijnvaten, vandaar de naam Wineandbarrels'', zegt Jakob. Maar Jakob wilde iets groters creëren en zag een opening in de markt en een kans om zich te onderscheiden van alle andere wijnverkopers.

 

"Ik wilde mijn ervaring en kennis gebruiken om de mooiste en beste wijnopslag te creëren. Het werd voor mij duidelijk dat er meer nodig was dan alleen een webshop; we moesten ook een ervaring creëren." Vertelt Jakob.
 

Vandaag de dag is Wineandbarrels Europa's toonaangevende retailer en distributeur van wijnapparatuur, van wijnkoelkasten en rekken tot wijnaccessoires. Onze webshops dekken heel Europa en we hebben fysieke showrooms in verschillende steden, waaronder Hillerød, Fredericia, Stockholm, Oslo en Düsseldorf. Als 100% Deens bedrijf zijn we trots op onze verantwoorde benadering van onze meer dan 50 medewerkers, waarbij welzijn en werktevredenheid centraal staan.

 

Jakobs reis in de wijnwereld is een bron van voortdurende innovatie en ontwikkeling. Met dit in gedachten begon Wineandbarrels zijn eigen producten en merken te ontwikkelen. "We zagen een kans om iets beters te creëren, iets dat de markt zou kunnen veranderen. We waren niet tevreden met het bestaande assortiment wijnkoelkasten en ze waren niet goed genoeg en niet stil genoeg", legt Jakob uit. Toen begonnen Jakob en zijn team hun eigen wijnkoelkasten en wijnrekken te ontwerpen en produceren, en werden merken als Pevino, Cavecool en Caverack geboren.

 

Met deze visie begon Wineandbarrels de wijnkoelmarkt te innoveren. Op basis van zeer nauw contact met en feedback van klanten begonnen Jakob en het team informatie te verzamelen over alles wat de klanten misten of wilden van een wijnkoeler. "We werkten nauw samen met producenten in China om onze eigen wijnkoelkasten te produceren", zegt Jakob. Het was een uitdagend proces, maar het resulteerde in onze Pevino-serie, die met meer dan 50 modellen in de serie een enorm succes werd en nog steeds is.

Vandaag de dag blijft Wineandbarrels de drijvende kracht achter innovatie en kwaliteit in wijnopslag en wijnapparatuur. "We zijn niet bang om groot te denken en voor het onhaalbare te gaan", zegt Jakob. Een van onze doelstellingen als bedrijf is om producten te creëren die niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten voldoen, maar ze ook overtreffen. 

 

Maar het succes van Wineandbarrels draait niet alleen om de producten, maar ook om de cultuur en waarden van het bedrijf. "We zijn een team en we ondersteunen elkaar en spelen elkaar elke dag beter", zegt Jakob lachend. Hij werkt vanuit het idee dat wanneer medewerkers zich goed voelen en plezier beleven aan het werk, succes en winst vanzelfsprekend zullen volgen. 


We zijn een bedrijf met collega's in heel Europa, en we geven er om en werken eraan om het een kwaliteit in het dagelijks leven te maken. 

Een andere centrale waarde voor Wineandbarrels is de focus op milieu en duurzaamheid. We hebben een comité opgericht dat zich inzet om het dagelijks leven groener te maken en werken voortdurend aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Deze inzet komt ook tot uiting in onze producten, waaronder de meest energiezuinige wijnkoeler ter wereld, de Pevino Imperial Eco. 

Wineandbarrels verschilt van andere bedrijven in ons grondige onboardingproces voor nieuwe medewerkers. In de eerste twee maanden krijgen nieuwe medewerkers de kans om het hele bedrijf te leren kennen en kennis te maken met alle collega's en afdelingen. Zo voelen alle medewerkers zich vanaf het begin welkom en geïntegreerd.

 

Jakobs reis van een gepassioneerde wijnliefhebber tot de oprichting van Europa's toonaangevende wijnmakerij is een verhaal van doorzettingsvermogen, hard werken, innovatie en passie. "Het was en is gelukkig nog steeds een fantastische reis", zegt Jakob.

De weg naar succes was niet altijd zonder uitdagingen, maar elke uitdaging heeft Wineandbarrels als bedrijf sterker en veerkrachtiger gemaakt.

 

Een grote uitdaging voor Wineandbarrels was om een sterk merk te creëren en zich te positioneren als een betrouwbare en professioneel sterke speler in een nichemarkt. Wij zijn specialisten in wat we doen en we zijn een team van servicegerichte collega's die de klant centraal stellen en u willen begeleiden naar de best mogelijke aankoop.  


Wijnvaten zijn sterk in Europa en de grootste in wijnopslag. Op de lange termijn willen we de grootste ter wereld zijn, maar we zetten stap voor stap", zegt Jakob met een glimlach. Het is echter belangrijk dat het hele bedrijf samen en in dezelfde richting evolueert. 

Dit jaar lanceren we een compleet nieuw type wijnkoelkast waarbij de klant nog meer te zeggen heeft over het ontwerp van de wijnopslag voor zijn eigen behoeften. Het wordt spannend om te onthullen, zegt Jakob met een mysterieuze blik in zijn ogen.
 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie

Selecteer het type lettertype en de tekst voor de gravure (max. 3 regels en 150 tekens)
Vergelijken
MAX 3 eenheden
Aantal flessenAantal flessen
Type flesType fles
KoelzonesKoelzones
Energie /kwhEnergie /kwh
VestigingsplaatsVestigingsplaats
Geluidsniveau (dB)Geluidsniveau (dB)
Aantal plankenAantal planken
HoogteHoogte
BreedteBreedte
DiepteDiepte
DraaideurenDraaideuren