6 tips voordat u een wijnkoelkast koopt

Gemaakt op

6 tips voordat u een wijnkoelkast koopt

Welke wijnkoelkast moet ik kiezen?

Hoe kies je de beste wijnkoelkast? In principe gaat het erom welke wijnkoelkast het beste is voor u en uw behoeften. Als u bijvoorbeeld kant-en-klare wijn voor uw gasten wilt laten liggen, kan een wijnkoelkast met twee zones de voorkeur hebben boven een wijnkoelkast met slechts één zone. Het is ook een goed idee om na te denken over waar uw wijnkoelkast moet worden geplaatst. En hoe zit dat nu met het energieverbruik? Hier zijn 6 tips om de beste wijnkoelkast te kiezen.

Hoeveel koelzones heeft mijn wijnkoelkast nodig?

Als u op zoek bent naar de beste wijnkoelkast voor uw specifieke behoeften, is het aantal zones in de wijnkoelkast iets waar u rekening mee moet houden. Als u de wijnkoelkast wilt gebruiken voor het rijpen en langdurig bewaren van wijn, is de beste optie een wijnkoelkast met één zone, omdat de meeste wijnen optimaal rijpen bij een stabiele temperatuur van 12-14 graden Celsius. Dit geldt voor rode wijn, witte wijn, mousserende wijn en dessertwijn. Als u echter bereide wijn wilt serveren die voor u en uw gasten ligt, kan het handig zijn om een wijnkoelkast met twee zones te overwegen. In een wijnkoelkast met twee zones kan één zone worden ingesteld op een lagere temperatuur dan de andere, zodat u bijvoorbeeld witte wijn en mousserende wijn op 6-8 graden Celsius kunt laten liggen en uw rode wijn op 14-16 graden in de tweede koelzone.

 

 

Waar kunt u een wijnkoelkast plaatsen?

Over het algemeen zijn er drie manieren om uw wijnkoelkast te plaatsen. Deze zijn vrijstaand, ingebouwd of geïntegreerd.

Zoals de naam al aangeeft, kan een vrijstaande wijnkoelkast op de vloer worden geplaatst. Dit is de meest gebruikte manier om een wijnkoelkast te plaatsen en het merendeel van de wijnkoelkasten op de markt kan op deze manier worden geplaatst. Het is belangrijk dat er aan beide kanten van de wijnkoelkast een paar centimeter lucht overblijft, zodat de wijnkoelkast van de barbecue af kan komen.

Een inbouwkoelkast in wijn biedt u de mogelijkheid om een gewone kookmodule te vervangen door een wijnkoelkast. Als u kiest voor een wijnkoelkast voor inbouw, is het belangrijk dat u er een kiest die daarop voorbereid is. Doorgaans betekent dit dat de wijnkoelkast bij de plint moet worden aangezogen. Net als bij een vrijstaande wijnkoelkast moet een inbouwkoelkast voldoende ruimte hebben om overtollige warmte af te voeren, zodat er ten minste een paar centimeter ruimte tussen de bovenkant van de wijnkoelkast en de onderkant van het tafelblad overblijft. Het is ook belangrijk dat er lucht aan de achterkant van de wijnkoelkast zit.

Een integreerbare wijnkoelkast is gemaakt voor integratie in een bestaande keukenmodule, wat een geweldige oplossing is in een moderne keuken. De deur van de wijnkoeler heeft dezelfde breedte als de keukenmodule om de zijkanten van de keukenkast af te dekken, terwijl de rest van de wijnkoelkast smaller is, zodat deze in de bestaande keukenmodule past. Net als bij de andere twee soorten wijnkoelkasten is het belangrijk dat de warme lucht kan ontsnappen uit de geïntegreerde wijnkoelkast. Het is met name belangrijk dat de lucht aan de achterzijde naar boven kan ontsnappen voor vrije doorgang aan de bovenkant van de kast. Zorg ook voor een luchtinlaat onderin uw keukenkastje, bijvoorbeeld door een rooster te installeren.

Hoe groot moet mijn wijnkoelkast zijn?

Niet alleen de wijn zelf ontwikkelt zich in de loop der tijd. Uw wijncollectie evolueert ook voortdurend, dus het kan een goed idee zijn om een wijnkoelkast te kopen die ruimte biedt voor toekomstige investeringen. Het kan zijn dat je nog een paar extra dozen van die heerlijke Pinot Noir koopt. Gelukkig zijn wijnkoelkasten tegenwoordig verkrijgbaar in alle denkbare groottes, dus er is een goede optie om een wijnkoelkast te vinden die precies bij uw wijncollectie past. U hebt wellicht een aantal specifieke fysieke afmetingen in de ruimte waarin uw wijnkoelkast zich moet bevinden, die een beperking kunnen vormen voor welke wijnkoelkast u moet kiezen, maar u kunt ook overwegen hoeveel flessen u in uw wijnkoelkast moet bewaren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Sådan reducerer du støjen fra dit vinkøleskab

Som med alle andre hvidevarer, støjer et vinkøleskab en smule. Heldigvis bliver vinkøleskabsproducenterne hele tiden bedre til at reducere støjen fra deres vinkøleskabe, så udfordringen med støj fra et vinkøleskab, bliver mindre og mindre. Der er dog særligt tre ting du selv kan gøre, for at reducere støjen fra dit nye vinkøleskab. For det første er det vigtigt, at dit vinkøleskab står i vater. Herudover kan du sørge for at placere dit vinkøleskab på et støjabsorberende underlag som f.eks. et tæppe eller en gummimåtte. Sidst men ikke mindst skal du altid sikre dig, at vinkøleskabet kan komme af med den varme luft, særligt på bagsiden af vinkøleskabet er dette vigtigt. Læs mere om vinkøleskabe og støj her.

Het geluid van uw wijnkoelkast beperken

Net als alle andere witte producten maakt een wijnkoelkast een beetje lawaai. Gelukkig worden fabrikanten van wijnkoelkasten steeds beter in het verminderen van het geluid van hun wijnkoelkasten, waardoor de uitdaging van het lawaai van een wijnkoelkast kleiner wordt. Maar er zijn drie dingen die u zelf kunt doen om het geluid van uw nieuwe wijnkoelkast te verminderen. Ten eerste is het belangrijk dat uw wijnkoelkast waterpas staat. Bovendien kunt u uw wijnkoelkast op een geluidsabsorberende ondergrond plaatsen, zoals een deken of een rubberen mat. Ten slotte moet u er altijd voor zorgen dat de wijnkoelkast met de hete lucht kan ontsnappen, vooral aan de achterzijde van de wijnkoelkast. Lees hier meer over wijnkoelkasten en geluid.

Het energieverbruik van de wijnkoelkast verlagen

Gelukkig worden de meeste fabrikanten van wijnkoelkasten steeds beter in staat om het energieverbruik van wijnkoelkasten (en daarmee ook uw elektriciteitsrekening) te verlagen. Een wijnkoelkast verbruikt echter geen stroom. Hoeveel stroom het verbruikt, hangt af van verschillende dingen. Hoe gemakkelijker een wijnkoelkast van achteren of naar de zijkanten af kan komen, hoe minder werk er nodig is om af te koelen. Zoals u weet, lijkt het misschien wel mogelijk om lucht af te laten en de luchtcirculatie in het algemeen, een terugkerend thema als u met wijnkoelkasten te maken hebt. Om het energieverbruik van uw koelkast met wijn te verlagen, kunt u ook de wijnkoelkast niet op vloerverwarming of op een radiator plaatsen.

Welk ontwerp heeft de wijnkoelkast nodig?

Het belangrijkste doel van een wijnkoelkast is dat je dure flessen veilig en comfortabel liggen, maar daarom moet de wijnkoelkast er een beetje lekker uitzien, toch? Wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in talloze mooie details, van verschillende kleuren tot verschillende soorten licht en planken. Wijnkoelkasten van merken als Pevino behoren tot de beste als het gaat om coole features en kwaliteit, maar ook om merken als de Deense Cavecool bieden je veel mooie details voor je geld.

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie

Selecteer het type lettertype en de tekst voor de gravure (max. 3 regels en 150 tekens)
Vergelijken
MAX 3 eenheden
Aantal flessenAantal flessen
Type flesType fles
KoelzonesKoelzones
Energie /kwhEnergie /kwh
VestigingsplaatsVestigingsplaats
Geluidsniveau (dB)Geluidsniveau (dB)
Aantal plankenAantal planken
HoogteHoogte
BreedteBreedte
DiepteDiepte
DraaideurenDraaideuren