Voorkom problemen met uw wijnkoelkast in de zomerhitte

aangemaakt op

Voorkom problemen met uw wijnkoelkast in de zomerhitte

 

Bent u bang dat uw wijnkoelkast niet tegen de zomerhitte kan?

Gelukkig kunt u er zelf iets aan doen om uw wijn de hele zomer koel te houden. Het is vooral belangrijk waar uw wijnkoelkast staat en ervoor te zorgen dat hij ruimte heeft om te "ademen".

Globaal gezien zijn er drie verschillende manieren om uw wijnkoelkast te plaatsen:

Een vrijstaande wijnkoelkast is gemaakt om vrij op een vloer te staan in bijv. een keuken of woonkamer en is niet geschikt voor inbouw. Als u zorgt dat er 2-3 cm ruimte achter en naast de vrijstaande wijnkoelkast is, dan kan deze zijn warme lucht kwijt en kan hij uw wijnen in de kast goed koel houden. Een vrijstaande wijnkoelkast die wordt ingebouwd, wordt snel "gewurgd" en kan kapot gaan, doordat hij zijn overtollige warme lucht niet kwijt kan.

 

 

Een ingebouwde wijnkoelkast heeft over het algemeen dezelfde breedte als een normale keukenmodule (60cm). Dat betekent dat u een keukenelement kunt verwijderen en vervangen door een wijnkoelkast. U kent vast wel het concept van een vaatwasser onder het aanrechtblad. Een ingebouwde wijnkoelkast moet zijn warmte aan de onderkant kwijt kunnen. Dat gebeurt meestal via een rooster, waardoor aan de ene kant koele lucht naar de compressor wordt gezogen en via de andere kant warme lucht wordt afgevoerd. Omdat de wijnkoelkast al is ingebouwd, is het rooster aan de onderkant de enige mogelijkheid voor de wijnkoelkast om te ademen en daarom is het belangrijk om hiervoor ruimte te creëren in de plint.

 

 

Een integreerbare wijnkoelkast past meestal direct in een keukenmodule. Dat wil zeggen dat hij, anders dan een ingebouwd model, de keukenmodule niet vervangt maar in een bestaande module past. De deur van een integreerbare wijnkoelkast heeft dezelfde breedte als de keukenmodule, terwijl de rest van de wijnkoelkast iets smaller is, zodat hij in de keukenmodule past. De integreerbare wijnkoelkast moet ook lucht krijgen. Dat gebeurt meestal via een rooster onderin de keukenkast, waardoor koele lucht wordt opgezogen. Om overtollige warme lucht kwijt te raken moet er bovenin de keukenkast een mogelijkheid zijn om de warme lucht af te voeren. Veel mensen kiezen er om die reden voor om geen bovenkant op de keukenkast te plaatsen, maar u kunt ook een rooster in de bovenkant van de keukenkast installeren of hier een gat in zagen.

 

 

Geef uw wijnkoelkast ruimte om te ademen, dan krijgt u daar de rest van de zomer (en nog vele jaren daarna) perfect gekoelde wijn voor terug 😉🍷

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie